Het concept

Circulaire en betaalbare houtbouw appartementen

Hout is de oplossing voor snel, circulair en toekomstbestendig bouwen, zonder de aarde verder uit te putten. Hout is bovendien het integrale antwoord op het klimaatprobleem, het herstel van de biodiversiteit en de enorme vraag naar betaalbare woningen. Met MeerHout, het houtbouw appartementenconcept van Waal, krijg je hoge kwaliteit voor een gegarandeerde vaste prijs. Met onze high end houtbouwwoningen maken we impact: we verlagen onze CO2-footprint, we dragen bij aan een circulaire wereld en aan een gezonde leefomgeving voor iedereen.

  • CO2-uitstoot drastisch verlagen
  • Circulair en toekomstbestendig bouwen
  • Topkwaliteit en snelle time to market
  • Excellente maakketen en proces
  • Bijdrage aan leefbare wijken en buurten
  • Hout verhoogt comfort en levensgeluk

Configuratie in zes stappen

Snel configureren met een mix aan gebouwconcepten en woningtypen

In zes stappen configureren we samen het gebouwconcept en de appartementen met een mix aan woningtypen. Van casco tot complete turnkey woningen en met uiteenlopende architectuur.

Stap 1. Gebouwconcept

In deze stap bepalen we de gebouwmassa, de afmetingen, de posities van de modulaire kernen, de omvang en posities van de vloervelden en de vormgeving van de gevelzone.

Stap 2. Stedenbouw

In deze stap bepalen we het gebouwconcept dat optimaal past bij de beoogde doelgroepen en binnen de stedenbouwkundige context.

Stap 3. Woningtypen en plattegronden

Alle appartementen hebben een modulaire kern met technische installaties, natte zones en leidingwerk. De kern en alle ruimtes zijn flexibel in te delen passend bij het gebruik.

Stap 4. Bouwkundige opties en maatwerk

Onder begeleiding van ons dedicated team kiezen we de bouwkundige opties inclusief het maatwerk voor afbouw en inrichting. Dat doen we in ons woonbelevingscentrum.

Stap 5. Energiesysteem

In deze stap kiezen we het energiesysteem: bodemwarmtepomp, luchtwarmtepomp, warmtenet of all electric. Houtbouw heeft van nature een gezond binnenklimaat.

Stap 6. Architectuur

Onze gebouwen onderscheiden zich door architectuur. We realiseren de gewenste beeldkwaliteit, passend binnen de eisen en wensen van opdrachtgever en welstand.

Standaard met opties

Appartementen afstemmen op bewoners en de buurt

Participatie en co-creatie zijn belangrijke onderdelen in een ontwikkelproces om tot een haalbaar plan te komen dat omarmd wordt door bewoners en de buurt. MeerHout faciliteert participatie en co-creatie met duidelijke kaders ten aanzien van alle vrijheden.

Diverse opties

Diverse woonproducten die gemakkelijk zijn aan te passen maken een meer inclusief gebouw.

Duurzaamheid

In ontwerp en materialisatie kan de duurzaamheid nog verder worden opgeschroefd.

Energieconcept

De juiste keuze voor een duurzaam energiesysteem voorkomt toekomstige belasting van het klimaat.

Ontwerp: GAAGA. Ontwerpteam: Esther Stevelink, Arie Bergsma

Ontwerpprincipes

Met MeerHout bouwen we beter voor de wereld

Regeneratief ontwerpen en bouwen

Door meer regeneratief te ontwerpen en bouwen met hout uit duurzaam beheerde bossen, dragen we bij aan de herbebossing van de aarde, het herstel van de biodiversiteit en het drastisch reduceren van de CO2-uitstoot. Door welzijn van mens, flora en fauna centraal te zetten, verrijken we het ecosysteem van buurten en wijken. En herstellen we de verbinding tussen mens en natuur.

Met open bouwen klaar voor de toekomst

Duurzaam bouwen betekent ook dat een gebouw aanpasbaar moet zijn aan toekomstig gebruik. Daarom gaat MeerHout uit van de principes van Open bouwen. Bij ons appartementenconcept hebben we bewust gekozen voor een massief houten casco, een dragende module met technische installaties, natte zones en leidingwerk en een dragende industrieel geproduceerde gevel. Daardoor is het gebouw eenvoudig aan te passen aan nieuwe functies en gebruik.

Circulair en toekomstbestendig

Hout is van nature circulair en hernieuwbaar. Door remontabel te bouwen met hout en andere biobased materialen dragen we bij aan een nieuwe circulaire en toekomstbestendige wereld. Belangrijk in de taxonomie is de MPG-score (MilieuPrestatie Gebouwen). Het aanscherpen van de MPG-score door opdrachtgevers kan de transitie naar meer houtbouw versnellen.

Configurator

Razendsnel diverse scenario’s voor jouw plan

Heb je een locatie of een ontwikkelplan dat je wilt toetsen aan de mogelijkheden van MeerHout?
Met onze configurator configureren we razendsnel diverse scenario’s met gebouwconcept en woningprogramma, inclusief inhoudelijke, visuele en financiële onderbouwing. Hierdoor kan je snel de juiste beslissingen nemen en garanderen we een succesvolle businesscase met het beste maatschappelijke en financiële rendement.

Contact

Meer weten over het houtbouw appartementen-concept?

Neem contact op met Gert Jan Phiferons. Of laat je gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

MeerHout maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.