Over ons

MeerHout bouwt beter in ieders belang

Met Meerhout, het houtbouw appartementenconcept van Waal willen we woningzoekenden, corporaties, ontwikkelaars en beleggers helpen bij het versneld realiseren van circulaire en betaalbare houtbouwwoningen in het sociale- en middenhuursegment en de vrije sector koop.

Onze visie

MeerHout voor een schonere aarde

Wij vinden dat de bouw anders moet. Te lang heeft de sector vastgehouden aan bouwmethoden die het klimaat drastisch veranderen en onze aarde uitputten. Nieuwbouw zou dan ook tenminste klimaatneutraal, maar beter nog klimaatpositief, moeten zijn om het klimaatprobleem niet nog groter te maken. Waal heeft de ambitie om uiterlijk in 2030 zoveel als mogelijk circulair, duurzaam en klimaatpositief te bouwen met hout en andere biobased materialen.

Onze missie

Klimaatpositief bouwen aan gezonde en leefbare buurten

Meerhout wil met impact bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van corporaties, aan toekomstbestendige projecten van ontwikkelaars en aan de ESG doelstellingen van beleggers. Zo bouwen we klimaatpositief aan het levensgeluk van bewoners en aan gezonde en leefbare buurten die CO2 opslaan in plaats van uitstoten.

Waal

Thuis in de wereld van
Waal

MeerHout is een concept van Waal. Waal streeft naar een versnelde verduurzaming van de bouw. We geloven in houtbouw en kiezen bewust een voortrekkersrol. Zo verlagen we onze CO2-emissies en werken we aan meer gezonde leefomgevingen. Vanuit onze kennis en kunde willen we impact maken, beter zorgen voor onze aarde, de natuur herstellen en actief bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. We zetten ons in om versneld circulair te werken. Nieuwe methodes, slimme maakketens en circulaire materialen krijgen daarbij de hoogste prioriteit.

Contact

Neem contact op met Johan Krijgsman. Of laat je gegevens achter, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.

Meer weten over het houtbouw appartementen-concept?

MeerHout maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren. Door deze te accepteren geef je ons toestemming de cookies te plaatsen.